5 klassiska Windows-knep som fungerar i Win7

När man installerar ett nytt operativsystem är det ofta många nya funktioner som man måste bekanta sig med. Samtidigt är det en fördel om de genvägar och knep som man är van vid från tidigare versioner fortfarande fungerar i den nya miljön. Här är fem klassiska knep för Windows som fungerar i Windows 7.

Automatisk inloggning är något som sparar mycket tid. Om man är den ende som använder en viss dator är det ju onödigt att logga in varje gång man startar datorn. De flesta Windowsversioner har erbjudit en möjlighet att kringgå inloggningen, så också Win7.

Det så kallade kompatibilitetsläget finns kvar i Win7. Genom kompatibilitetsläget kan man lura operativsystemet att tro att systemet kör en tidigare version av Windows. På så sätt kan man använda sin nya dator för att köra program anpassade till exempelvis Windows XP.

Vissa mappar använder man mer än andra. Samtidigt kanske man inte vill fylla skrivbordet med mappar av olika slag. Alla Windowsversioner genom historien har erbjudit möjligheten att placera en mapp i aktivitetsfältet. Lyckligtvis gäller detta även för Windows 7.

Caps Lock är en tangent som sällan används. Några tidigare versioner av Windows har erbjudit möjligheten att helt enkelt stänga av denna tangent. I Win7 får man göra en ändring i registret eller använda ett gratisprogram för att bli kvitt Caps Lock.

Windows Update är i grunden en bra funktion. Det är ju alltid klokt att köra den senaste versionen av alla tillägg och drivrutiner. Samtidigt åtgärdar Windows Update eventuella säkerhetsbrister i systemet. Emellertid har Windows Update en osviklig förmåga att starta om datorn lite när som helst. I Win7, precis som i Vista, kan man genom en ändring i registret förhindra att datorn startas om vid en uppdatering.

Published
Categorized as Windows