Smarta snabbkommandon i Windows 7

Ett bra operativsystem är inte komplett utan smarta snabbkommandon. Om man arbetar mycket med datorn kan man spara mycket tid genom att använda smarta lösningar för exempelvis navigering och öppnande av program. Här är fyra riktigt smarta snabbkommandon i Win7.

Genom att hålla in Windowstangenten och sedan trycka på antingen plus- eller minustangenten kan man zooma in respektive zooma ut vad som helst på skärmen.

Kombinationen Windows och T-tangenten är en vidareutveckling av det klassiska snabbkommandot Alt+Tab. Genom denna kombination kan man navigera mellan förhandsvisningarna i aktivitetsfältet längst ner på skärmen. Genom att fortsätta trycka på T-tangenten kan man öppna respektive förhandsvisning utan att behöva använda musen.

Genom att först trycka på Windowstangenten och sedan trycka på Tab-tangenten öppnas Windows så kallade Flip 3D-navigering. De skärmbilder som visas i denna vy är större än de som visas i aktivitetsfältet vilket underlättar navigeringen om man har många liknande fönster öppna samtidigt.

När man startar upp datorn för att börja arbeta vill man antagligen komma igång så fort som möjligt. Ofta har man också ett antal program och applikationer som man använder oftare än andra. Kombinationen Windows och valfri siffra öppnar de program som är permanent fästade vid aktivitetsfältet. Siffran motsvarar programmets placering sett från vänster. Ligger Outlook och Firefox som de första två programmen öppnar man dessa på ett ögonblick genom att trycka Windows+1 respektive Windows+2.

Published
Categorized as Windows