Bra gratis brandväggar för Win7

En dator behöver en bra brandvägg för att vara skyddad mot obehörig access. Om datorns in- och utgångar inte är skyddade kan du nämligen få problem med bland annat skadlig kod och hackerattacker.

Windows 7 har en inbyggd brandvägg som fungerar ganska bra. För ett utökat skydd med större möjligheter till anpassning rekommenderas dock mjukvara från tredje part. Här nedan listas tre bra brandväggsprogram. Naturligtvis är de gratis att installera och använda. Kom bara ihåg att komplettera brandväggen med antivirusprogram för ett ännu bättre skydd för din dator.

ZoneAlarm Free Firewall är ett mycket stabilt och användbart program för att skydda din dator. ZoneAlarm är en respekterad leverantör av lösningar för att skydda datorer från virus och intrång så du kan lita på att även den kostnadsfria brandväggen från ZoneAlarm kommer att göra sitt jobb.

Comodo Firewall är det naturliga valet för många datorägare. Comodos brandväggsprogram rankas nämligen ofta som nummer ett när det handlar om skydd mot intrång och dataläckage. En annan anledning till att Comodo är så populärt är att gratispaketet omfattar såväl brandvägg som antivirusprogram. Med Comodo får du en helhetslösning för skyddet av din dator utan att behöva betala en krona.

Outpost Security från mjukvaruleverantören Agnitum är en något mer avancerad brandvägg som omfattar mycket kraftfulla funktioner för skydd mot dataintrång. Med Outpost Security kan du bland annat vara säker på att din bandbredd inte används av någon annan. Dessutom ingår ett mycket bra skydd mot spyware. Om du surfar mycket på nätet är Outpost Security ett bra val.

Published
Categorized as Windows