Systemkrav för Windows 7

Windows 7 kräver en relativt kraftfull dator för att kunna utnyttjas på bästa sätt. Givetvis kan du justera vissa inställningar för att anpassa operativsystemet till datorns prestanda, men det är helt klart att du inte ska installera Win7 på en lite äldre och långsammare dator.

När det handlar om processorkraft krävs en klockfrekvens på åtminstone en gigahertz. En processor på över två gigahertz är dock att rekommendera om du vill utnyttja alla funktioner i Win7. Tänker du köra Win7 i 64-bitarsversionen ska du kontrollera att datorns processor klarar av detta.

Storleken på internminnet är avgörande för hur snabbt ett operativsystem ska vara. Win7 är inget undantag. Internminne på en gigabyte är ett absolut minimum för 32-bitarsversionen. För 64-bitarsversionen behövs åtminstone två gigabyte RAM-minne.

Datorns hårddiskkapacitet brukar normalt inte innebära några problem när man installerar ett nytt operativsystem. Även lite äldre datorer har nämligen rymliga hårddiskar. För Win7 ligger minimikravet på 16 gigabyte ledigt utrymme. Då kan du emellertid inte räkna med att kunna installera alla funktioner i Win7. För att kunna installera hela systemet med alla tillägg behöver du cirka 120 gigabyte ledigt utrymme.

De grafikkort som sitter i nyare bordsdatorer och laptops uppfyller för det mesta de systemkrav som gäller för Win7. Kontrollera dock att grafikkortet har stöd för DirectX 9 och kör en drivrutin med standarden WDDM 1.0 eller högre.

Published
Categorized as Windows