Windows 7 vs Windows Vista

Windows Vista är inte direkt känt som ett av Microsofts mest lyckade operativsystem. Faktum är att många företag och privatpersoner har fortsatt att driva sina datorer med Windows XP i väntan på ett nytt och bättre operativsystem. Här är några faktorer som gör att Windows 7 är ett mycket bättre val än Vista.

Vista är ett operativsystem som tar stora datorresurser i anspråk samtidigt som processerna inte går särskilt fort. Win7 är betydligt snabbare än sin föregångare, på alla sätt.

Säkerhetsfunktionerna i Vista är bra, det är inget snack om saken. Något som är mindre bra är att Vista gärna varnar om allt möjligt, hela tiden. Även om man bara skriver en text i Word eller flyttar dokument från en mapp till en annan kan man få upp en varning. Windows 7 har samma, om inte bättre, säkerhet som Vista, men man slipper spendera mycket tid på att klicka ner varningsfönster.

Vista tar god tid på sig att starta upp. Har man en äldre dator kan man hinna med en hel del vardagsbestyr innan datorn är klar att använda. Win7 startar mycket snabbare. Ofta kan man sätta igång att arbeta inom en minut.

Win7 har utmärkta funktioner för enkel access till Internet och delning av filer mellan nätverk. Vill man till exempel koppla upp sig på ett trådlöst nätverk är det bara att klicka på WiFi-knappen och välja ett nätverk att ansluta till. Vistas funktioner för access och delning är inte på långa vägar lika enkla eller användarvänliga.

Published
Categorized as Windows