De bästa verktygen i Win7

Med Windows 7 så kommer flera förbättringar jämfört med Vista. Med förbättringarna har nya verktyg tillkommit och här nedan följer 5 av de bästa och mest användbara:

Action Center
Genom Action Center så har du samlat på ett ställe allt du behöver när det kommer till säkerhetsfrågor, felsökning och återställning. I tidigare versioner av Windows har dessa aktiviteter varit separata men nu med en mycket användarvänlig kontrollpanel.

PSR – Problem Steps Recorder
Många gånger har man problem att beskriva för support vilket bekymmer man har, med PSR så förenklas detta avsevärt. Programmet funkar som ett skärmavbildsprogram och registrerar alla händelser som klick och tangenttryckningar med mera. Sekvenserna sparas i MHTML-dokument tillsammans med screenshots.

ISO-brännare
Många användare har saknat möjligheten att bränna ISO-filer. I Windows 7 så har möjligheten tillkommit. Det är en enkel process och från att du laddar hem en.ISO-fil så är det bara att dubbelklicka på den och Windwos 7 öppnar en dialogruta angående bränna. Detta kräver alltså ingen tredjeparts-mjukvara.

Text tuning och Display Color Calibration Wizard
Windows 7 innehåller två bra verktyg när det kommer till skärminställningar. Det är en viktig del utav hela upplevelsen framför datorn. Med ClearType Text Tuner som du når från kontrollpanelen kan du välja kontrast och dylikt för att få textutseendet så skräddarsytt som möjligt. Med color calibration kan du anpassa gamma, ljusstyrka, kontrast och color rendition. Detta når du även det från kontrollpanelen.

Aero Snap
Aero Snap är en funktion som automatiskt maximerar ett fönster när det förs till skärmens övre del. Man kan även fästa dokument eller filer på vardera sidan av skärmen så att man lätt kan jämföra dokument. Denna funktion kan även styras med kortkommandon.

Dessa är bara några utav de många nya verktyg som kom med Windows 7 och i stora drag är verktygen mer centraliserade och mer användarvänliga. Det ska gå snabbare och hitta det man letar efter och mycket fokus har lagts på att se till att det ska vara enkelt att anpassa din dator och ditt Windows så det passar dig. Microsoft har även lyssnat mer på vad användare vill ha.