Versioner av Windows 7

Det finns sex stycken olika versioner av Windows 7, dock är bara tre stycken för privat bruk, de resterande är för andra marknader såsom företag. Alla versioner av Windows 7 finns förvarade på datorn men man når bara de funktioner den versionen man har tillhandahåller. De som önskar att uppgradera till en annan version kan genom Windows Anytime Upgrade köpa uppgraderingen och på det sättet komma åt tillhörande funktioner. Det finns speciella Upgrade Family packs där man kan få till exempel Home Premium till fler datorer i hemmet.

Starter
Windows 7 Starter är anpassat till små bärbara datorer och skapar en känsla av att allt är lite mer nära. Mindre klickande, mindre krångel och mindre väntetid. Gör det även enklare att ansluta till nätverk.

Home Basic
Home Basic är en version av Windows 7 som säljs i utvecklingsland och saknar vissa Windows Aero tillval.

Home Premium
Med Home Premium kan du skapa hemnätverk och dela dina filer. Det är enkelt att använda och du kan anpassa Windows genom teman så det passar just dig. Home Premium är även utformat så den utnyttjar 64-bitarsprocessorer fullt ut och snabb anslutning till trådlösa nätverk.

Professional
Professional är skräddarsytt för dig som arbetar med datorn. Med fokus på produktivitet, säkerhetskopiering och effektivitet så skapar Professional de bästa möjligheterna för dig som använder datorn mycket inom jobbet.

Enterprise
Denna version av Windows 7 säljs inte till privatpersoner utan riktar sig till företag. Versionen inkluderar en mängd supportfunktioner och licenser. Enterprise distribueras genom Microsoft Software Assurance.

Ultimate
Windows 7 Ultimate är den kraftfullaste utgåvan. Du har underhållningsfunktionerna från Premium och företagsfunktionerna från Professional. Du kan även växla mellan 35 olika språk att arbeta i.

Microsoft satsning på olika versioner är ett steg till ett mer skräddarsytt operativsystem som skall passa dig. Att göra det enklare att komma åt de andra versionerna gör också att du enkelt kan uppgradera ifall du känner att den version du använder passar riktigt.